>BG     >ENG

Почетни членове

С огромно удоволствие публикуваме имената на кардиолози и колеги,които са част от нашата организация, помагат ни с идеи и напътствия, служат ни за пример!

 

 


June Boon
Echocardiographer,
BA, University of South Florida, MS, Colorado State University
www.juneboon.com
Джун Бун започва кариерата си като ехографист през 1979г в Университета на Колорадо, а след 1980г се фокусира изключително върху изследването на сърцето – ехокардиография. От тогава работи активно за създаването и поддържането на критерии за качество във ветеринарната ехокардиография, публикува множество статии и учебници с референтни стойности за дребни животни, коне, лами. Организира и ръководи курсове за специализация в областта, обучава кардиолози, студенти и специалисти от  цял свят. Едно от най-разпознаваемите имена във ветеринарната Кардиология.


Mark Rishniw
BVSc MS PhD DipACVIM (Internal Medicine and Cardiology)
Cornell University, NY, USA
www.vin.com
Д-р Марк Ришню завършва ветеринарна медицина към Университета в Мелбърн през 1987г. След 4 години в частна практика започва две резидентски програми – към Университетите във Вашингтон и към Университета в Дейвис – Калифорния, както и докторантура по Физиология. Марк е Специалист (ACVIM Diplomate) в областите Кардиология и Вътрешни болести, а основните му интереси са в областта на клиничните проучвания и Кардиологията.
Един от най-активните консултанти във VIN, с множество научни публикации, учебници и презентации; лектор към Университета Корнел в Ню Йорк.


Luigi Venco DVM, SCPA, EVPC
Ветеринарна клиника "Città di Pavia" Павия, Италия
www.ospedaleveterinariopavia.it

Д-р Луиджи Венко е възпитаник на университета в Милано, а след завършването си специализира в областта на кардиологията за малки животни. Работил е в университети в САЩ (Athens GA, Дейвис CA, Филаделфия PA, Ft Collins CO) и Япония (Гифу). По време на престоя си в Япония усъвършенства метод за премахване на дирофиларии от сърцето на опаразитени животни (клас IV HWD). Той е автор на множество научни статии и няколко книги. Член на American Heartworm Society и редица международни паразитологични и кардиологични форуми. Специалист по стандартите на Европейския колеж по ветеринарна паразитология. Като част от екипа на своята клиника води случаи свързани с клинична паразитология, кардиология и кардиохирургия.Christos K. Koutinas, DVM, PhD, Lecturer in Companion Animal Medicine, Companion Animal Clinic, Faculty of Veterinary Medicine, Aristotle University of Thessaloniki

Д-р Крис Кутинас е роден в Солун през 1976г. Завършва като първи от курса си Ветеринарно-медицинския факултет на Солунския университет, където остава и за докторската си работа, а по-късно и да работи като преподавател. Специализира Кардиология и посещава курсове в Единбург, Шотландия и Форт Колинс, САЩ. Превел е на гръцки няколко учебника в областта на Кардиологията за дребни животни, автор на множество различни публикации, с основен научен интерес свързан със сърдечните биомаркери (Troponin I). За последните 12 години работи предимно с кардиологични пациенти в Университетската болница (Aristotle University of Thessaloniki) в Солун; участва в клинични проекти свързани с промени в кръвното налягане при дегенеративното заболяване на клапите, посещава като гостуващ лектор редица страни.

 

Форма за записване

Ако желаете да станете член на БАВК , моля попълнете формата поместена тук. Ще получите автоматично потвърждение на посочения електронен адрес,а до една седмица след извършването на плащането на членски внос, с Вас ще се свърже колега от Асоциацията за да го потвърди и да Ви даде номер за пълен достъп до сайта.

Членският внос за една календарна година е 80 лв. , дължим еднократно в началото на съответната година или , ако се присъединявате към БАВК след м. март - пропорционално само за останалите тримесечие ( по 20 лв. за тримесечие).
Сдружение БАВК IBAN: BG27UBBS88881000775489 BIC: UBBSBGSF, Обединена Българска Банка ООД (ОББ) основание: членски внос за съответен период, името на новия член

Форма за регистрация за Кардиологичен ден на БАВК(Registration form)

UNDER DEVELOPMENT